KÜLFÖLD

Rejtélyes halálesetek: Anya és fia pár óra különbséggel halt meg a bezárt lakásban

Rejtélyes haláleset tart lázban egy egész országot. A németországi Muckenreuthban egy 54 éves férfi és az édesanyja holttestestére bukkantak a házukban. Az idegenkezűséget és a szénmonoxid-mérgezést kizárták a hatóságok, a boncolás szerint azonban mindketten koronavírusosak voltak.
  • Szerző: WM

A szakértői vélemény szerint pár óra eltéréssel vesztette életét az a német férfi és a 76 éves édesanyja, akik egy háztartásban életek. Egyelőre az a leghomályosabb része a tragédiának, hogy miért nem hívtak orvost magukhoz, ha a koronavírus miatt annyira rosszul voltak. A vírusfertőzésen kívül egyelőre nincsen más magyarázat a halál beálltára, mivel az idegenkezűséget, az öngyilkosságot és a szénmonoxid-mérgezést is kizárták a hatóságok. Ami biztos azonban, hogy a 44 fős lélekszámú faluban a holttestek több napon keresztül észrevétlenül hevertek. Ennek az lehet az oka, hogy a nagy házban minden este automatikusan felkapcsolódott a lámpa, így a szomszédok nem sejtettek semmit.

A nyomozás eddigi eredményei azt mutatják, hogy december 15-én veszthették életüket, azonban csak karácsony másnapján találtak rájuk. Az egyik szomszéd ugyanis az ünnepek alkalmából szerette volna kifejezni a jókívánságait, de a házban több napja senki sem vette fel a telefont.

Az aggódó szomszéd végül átment, és benézett az ablakokon, ekkor látta, hogy a férfi élettelenül ült az egyik fotelben. Az idős nőre már a rendőrök találtak rá a saját ágyában. Az egész falut sokkolta az eset, rengeteg megválaszolatlan kérdésre keresik a választ.

A helybeliek szerint mindketten egészségesek voltak, így nehéz elképzelni, hogy a koronavírus ennyire ledöntötte őket a lábukról. Egyelőre azonban nincs más magyarázat, a Covid-19 áldozataiként vonultak be a statisztikába.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?