KÜLFÖLD

Rejtélyes dolgokat találtak a Rozsnyó környéki barlangokban

Nagyon furcsa dolgokat találtak több szlovákiai barlangban. Többek között egy csontváz és több kézigránát is előkerült.
  • Szerző: Ripost

Idén nyáron több barlangot is felfedeztek az északi szomszédunkban. A hatalmas lyukakat a Szlovák-karszthegységben fedezték fel. Az elsőként feltárt barlang, a Jasovská-fennsíkon talált Debradská Priepesť a legnagyobb: 800 méter hosszú és 90 méter mély.

A barlangokat felfedező csoport vezetője, Gabriel Lešinský elmondta, hogy nagyon rég nem fedeztek fel ennyi üreget a föld alatt egyetlen idényben. Hangsúlyozta, hogy a barlangokat valószínűleg nem látogathatja majd a nagyközönség – adta hírül a Paraméter.sk.

Képünk csak illusztráció!
Fotó: Wikipedia

Az újonnan felfedezett barlangok majd mindegyikében találtak valami furcsaságot. Az egyikben például egy emberi csontvázat, amelyről egyelőre nem tudni, mikor és hogyan kerülhetett oda. Egy másik barlangban két Skoda 34-es kézigránátot találtak a két világháború közötti évekből.

A Rozsnyói járásban található Szilicei-fennsík újonnan felfedezett cseppkőbarlangjában egy nagy kőfalloszra bukkantak, ezért az üreget a termékenység örök erekcióra kárhoztatott görög istenségéről Priáposz barlangjának nevezték el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?