KÜLFÖLD

Rebellis szaúdi tinilány: bikiniben pózolt a strandon, durva, ami eztán történt

A fiatal lány tavaly szökött el a családjától, mert folyamatosan bántalmazták.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas port kavart tavaly annak a 18 éves szaúdi lánynak az esete, aki elszökött családjától és Ausztráliába akart menekülni. A terve azonban nem sikerült, ugyanis Bangkokból nem engedték tovább, elkobozták az útlevelét is.

Rahaf Mohammed al-Qunun ezért a szállodai szobájában elbarikádozta magát és a közösségi oldalakon keresztül tudósított. Mint mondta, azért szökött el, mert otthon folyamatosan bántalmazták és nem akar kényszerházasságot kötni. Mint írta, csak azért zárta be családja legutóbb hat hónapra a szobájába, mert az atyai tiltás ellenére levágta a haját.

A lányt végül az ENSZ is védőszárnyai alá vette és Kanada valamint Ausztrália is menedékjogot ajánlott neki. Végül a lány Kanadába költözött.

Most egy fürdőruhás képpel jelentkezett a Twitter-oldalán, és mint írta, ezzel akarja ünnepelni, hogy szabad nő lett. Végre nem kényszerítik, hogy hidzsábot viseljen, és nem egy férfi szabja meg, mit tehet és mit nem.

Rahaf képe azonban nem aratott osztatlan sikert. A sok támogató komment mellett durván alázzák is a lányt, többek szerint teljesen kivetkőzött magából, és nem kellene „meztelenül” mutatkoznia. Mások azt rótták fel neki, hogy úgy ír egykori hazájáról, mintha börtönben élt volna, miközben az ottani nők is vezethetnek, eljárhatnak a plázákba, már egyedül is utazhatnak. Egy harmadik hozzászóló pedig egyenesen azzal vádolja, hogy csak hírnevet akart szerezni magának, és egyáltalán nem volt sanyarú a sorsa Szaúd-Arábiában.

A szabadság azt jelenti, hogy valaki meztelen? Érdekes szemszög„ – írta az egyik kommentelő.

 

És ezeket olvastad már?