KÜLFÖLD

Rátámadtak a temetésen egy elhunyt orvos családjára

Legalább 20 embert tartóztattak le, amiért megakadályozták a temetést.
  • Szerző: Ripost

Az indiai idegsebész, Dr. Simon Hercules barátait és családtagjait vasárnap este támadták meg, amikor egy chennai temetőbe tartottak. A hihetetlen incidenst követően Hercules egyik barátjának hétfőn a korai órákban kellett titokban eltemetnie őt, a családtagjai jelenléte nélkül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció!

„Nem viselkedtek emberhez méltóan. Még a felesége és a fia sem lehetett ott, hogy búcsút vegyen tőle” – mondta dr. Pradeep.

Mintegy 20 emberből álló csoport botokkal és különböző eszközökkel támadta meg Herkules barátait és családját és két mentőautót is megrongáltak. A rendőrség szerint a támadók a temetőtől nem messze élhetnek és attól tartottak, hogy a koronavírusos betegek eltemetése a környéken is elterjeszti majd a vírust.

Hercules a járvány idején orvosként dolgozott, ahelyett hogy otthon maradt volna, és valószínűleg az egyik betegétől kapta el a fertőzést.

„Ami azzal az orvossal történt, elítélendő. Ilyen dolgoknak nem szabad megtörténniük a jövőben” – mondta Vijayabaskar Tamil Nadu állam egészségügyi minisztere.

A szakértők szerint az embereknek jobban tisztában kell lenniük a koronavírusos betegek temetésére vonatkozó szabályokkal – írja a Blikk.

És ezeket olvastad már?