KÜLFÖLD

Ritka rákkal küzd a háromgyermekes anya: a karácsonyt a kicsik már egyedül töltik, ha nem gyűlik össze elég pénz

A 36 éves anyuka a rák egy ritka formájával küzd. Családja most pénzt próbál gyűjteni a drága kezelésre, amely az életét mentheti meg.
  • Szerző: Ripost

A bátor háromgyermekes anya, Amanda Cox a májrák egy ritka fajtájával küzd, s nagyon úgy tűnik, hogy már nem élheti meg a karácsonyt, hacsak a családja nem tud 43 millió forintnyi összeget összegyűjteni az életmentő kezelésre. A 36 éves nő családja így most kétségbeesetten kezdett gyűjtésbe az amerikai immunterápiára, amit az ottani egészségügy nem finanszíroz.

Amandánál a fibrolamelláris karcinómát még 2014-ben diagnosztizálták. Átesett két műtéten, majd 2017-ben, harmadik gyermeke születése után az orvosok közölték vele, hogy a rák kiújult, és átterjedt a nyirokcsomóira. Ezután hónapokig tartó intenzív kemoterápiát és gyógyszereket kapott, ám a makacs rák terjedt tovább. Most az orvosok felvetettek neki egy olyan terápiát, ami javíthat az állapotán, de rengeteg pénzbe kerül.

Az emberek máris összefogtak az édesanyáért, és már a pénz negyede összegyűlt, de még messze a cél.

„Azt akarom, hogy egyszer a fiúk szemébe nézhessünk, és azt mondhassuk, mindent megtettünk, amit csak tudtunk. A terápia nélkül szinte esélytelen, hogy megérje a karácsonyt és együtt ünnepelhessünk„ – mondta a Daily Starnak a nő férje, Matt. „Ő egy igazi harcos, hiszek benne, hogy sikerül. Elhatározta, hogy felépül és ennek érdekében mindent megtesz, mi pedig segítjük, amiben tudjuk. Nem adjuk fel.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?