KÜLFÖLD

Rágyulladt a szobája a 13 éves fiúra

A lélekjelenlétének köszönheti az életét az a 13 éves kisfiú, akire rágyulladt a saját szobája Somorján. A gyerek segítséget kért a szomszédoktól, akik hívták a tűzoltókat.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy ötödik emeleti lakás gyerekszobájában csaptak fel a lángok csütörtök este 7-kor Somorján, a Gazda sor egyik lakásában. A szobában lévő 13 éves fiúnak szerencsére hatalmas lélekjelenléte volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A szobában egy 13 éves fiú tartózkodott. Amint észlelte a tüzet, segítséget kért a szomszédoktól, és értesítették a tűzoltókat” – nyilatkozta Lelkes István, a Dunaszerdahelyi Járási Tűzoltóság igazgatója a parameter.sk-nak. „A tűz egy négyszobás, ötödik emeleti lakás gyerekszobájában keletkezett. Szerencsére senkinek nem esett baja, a többi lakást sem kellett evakuálni.”

A tűzoltók rövid időn belül a helyszínre értek és megfékezték a tüzet, így az nem terjedt tovább a szobából a többi helyiségbe sem. A keletkezett füst viszont egészen a nyolcadik emeletig szállt, ezért a tűzoltók kinyitották a lakóház felső nyílását, hogy távozni tudjon.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mitől keletkezhetett a tűz, a jelek szerint azonban nem kizárt, hogy elektromos készülék okozhatta. A somorjai hivatásos tűzoltókon és az önkénteseken kívül a dunaszerdahelyi tűzoltók is a helyszínen voltak.

A tűzesetről a Šamoríčan szlovák hírportál videót is készített:

címkék:
És ezeket olvastad már?