KÜLFÖLD

Ráfázik Svájc a bevándorlók rokonaira, mert túl sokan jönnek

A jobboldali Svájci Néppárt felfüggesztené ezt a kedvezményt. Különösen érdekes, hogy tavaly honnan érkezett a legtöbb rokon.
  • Szerző: SZM

Az már önmagában is meglepő, hogy 2015 végén 8,3 millió ember élt Svájcban, de közülük minden negyedik külföldi! Ettől még az a
klasszikus megoldás működhetne is, hogy az itt dolgozók hazaküldik a pénzük egy részét és ezzel segítik az otthon maradottakat.

Svájci politikusok is csatlakoztak a németekhez és megengedték, hogy “családegyesítés” címén további, immár munkába nem állítható, az állam által is támogatott rokonok érkezzenek az országba.

A tavalyi adatok alapján most megkongatták a vészharangot.

Akkor már csaknem 5000, pontosan 4884 “menekült” rokon érkezett az alpesi országba. Feleségek, anyósok, apósok, nagyszülők, gyermekek vegyesen.

2017-ben ez a szám 4200 volt, de az is háromszorosa annak, ami 2009-ben.

A jobboldali Svájci Néppárt (SVP) politikusa, Adrian Amstutz szerint “hamis ösztönzőt” hoztak létre a családegyesítés engedélyezésével, és azt javasolta, hogy azt egyelőre három évre függesszék fel. A Szociáldemokraták (SP) részéről Cédric Wermuth ezzel nem ért egyet, és “olcsó érzelemkeltéssel” vádolja a Néppártot. A vita még nem dőlt
el.

Forrás: Blick.ch

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?