KÜLFÖLD

Pusztulás és kínhalál - ez vár a Föld lakóinak többségére

Borzalmas állapotba juttattuk a Földet - és lassan késő lesz megállítani a pusztítást!
  • Szerző: KF

Az évszázad végére a most élő állatfajok fele ki fog pusztulni – ami nem is csoda, minden ötödik fajt már most is a kihalás veszélye fenyeget. Minderről egyetlen csoport tehet: az emberiség!

 

A kétségbeejtő jelentést a világ vezető biológusai, természettudósai írták. Szerintük az emberek végleg leigázzák az állatvilágot, mert kimerítik a Föld természetes erőforráskészletét.

„Az összes halat kihalásszuk a tengerekből, roncsoljuk a korallzátonyokat, szén-dioxidot juttatunk az atmoszférába. Már elindítottunk egy hatalmas kihalási folyamatot. A kérdés csak az: hogyan tudjuk megállítani?” – tette fel a kérdést Paul Ehrlich biológus, a kaliforniai Stanford Egyetem professzora.

A jelentésből az is kiderül, hogy óriási sebet üt a természeten az orvvadászok működése is, akik különböző okokból már több tucat állatfajt a kihalás szélére juttattak. A fekete orrszarvúkból például már alig 5000 példány él szabadon – szarvuk fontonként 35 millió forintért kel el a kínai piacon, ahol gyógyszerösszetevőként kerül forgalomba.

A vezető biológusok egy vatikáni konferencián próbálnak majd megoldásokat találni arra, hogyan lehet megmenteni a veszélyeztetett fajokat a kihalástól.

Különben dédunokáink már az állatkertekben sem láthatnak vadállatot.

És ezeket olvastad már?