KÜLFÖLD

Prostitúcióba menekülnek a nők

Egyre mélyül a politikai és gazdasági válság Venezuelában - némi pénzért cserébe pedig a szenvedő lakosok egyre több mindenre hajlandóak.
  • Szerző: KF

Venezuelai nők tucatjai mennek nap mint nap Kolumbiába, hogy ott a testüket árulva szerezzenek egy kis pénzt élelmiszerre, szappanra vagy gyógyszerre.

 

„Sosem csináltam ilyet Venezuelában, és sosem gondoltam volna, hogy Kolumbiában megteszem. Szégyellem és titkolom”

– mondja a 26 éves Maria, aki rákbeteg édesanyjának próbál gyógyszereket szerezni úgy, hogy egy-egy 15 perces aktussal 17 dollárt (4700 forintot) keres. A nő 90 napra kapott vízumot, a három hónap alatt mindennap elment egy bogotai bordélyba dolgozni.

Maria azonban úgy ment Kolumbiába, hogy tudta, mit vállal – ezt sok venezuelai nem mondhatja el magáról. Sokukat ugyanis azzal a hazugsággal csábítják át kolumbiai bűnözők, hogy jól fizetett éttermi vagy házvezetőnői állás vár rájuk. Valójában azonban rabszolgamunkára kényszerítik őket, amiért sok esetben egy fillért sem kapnak, és még a munkahelyüket sem hagyhatják el.

A helyi statisztikai adatok szerint jelenleg 4500 venezuelai szexmunkás dolgozik Kolumbiában – és ahogy a válság egyre súlyosbodik, úgy nő a számuk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?