Létrehozva: 2017.10.27.

Prostituálttá válnak a migránsok

Súlyos visszaélések miatt robbant ki a botrány egy berlini migránstáborban: az ott szolgálatot teljesítõ biztonsági õrök valóságos bordélyhálózatot építettek ki a reménytelen migránsok kihasználásával.

A botrányos helyzetet a ZDF tévécsatorna Frontal21 című oknyomozó műsora leplezte le. A stáb kutatásai szerint a biztonságiak és több szociális munkás is megkörnyékezi a fiatal – nem egyszer kiskorú –, jóképű migránsokat, akiket rávesznek arra, hogy némi pénzért cserébe árulják a testüket. A prostituálódott bevándorlókat más táborokba és lakásokba is kiközvetítik, az aktusért kapott pénz többségét pedig ők vágják zsebre, a migránsok csak az összeg töredékét kapják.

 

Az egyik megszólaló szerint Berlinben nagy igény van a fiatal migránsfiúkkal való szexre, és minél fiatalabb a prostituált, annál drágábban kínálják őket futtatóik. A migránsok többsége pedig nem ellenkezik: a rendőrséghez nem mernek fordulni, a pénzre szükségük van, és a legtöbbjük menedékkérelmét visszautasították a német hatóságok, így függő helyzetbe kerülnek, mindenféle módon megpróbálják elkerülni a kitoloncolást.

Egy 20 éves afgán fiatalember elmesélte a tévéstábnak, hogy őt is egy biztonsági őr környékezte meg: azt mondta, ha hajlandó nőkkel lefeküdni, alkalmanként 30, esetleg 40 eurót is kereshet – arról viszont fogalma sincs, mennyit kaphat ezért a futtatója.

Szégyellem, amit csinálok, de muszáj megtennem

– mondta a fiatal, akinek nem fogadták el a menedékkérelmét a hatóságok. A riporterek szerint a férfiprostituáltak között 16 évesek is vannak, a hálózat irányítói szerint a tinédzsereket érdemes a leginkább megkörnyékezni, mert rajtuk kereshetnek a legtöbbet.

A német kormány szóvivője, Steffen Seibert szerint nagyon-nagyon súlyos vádakról van szó, amelyeket alaposan ki kell vizsgálni. Egy ilyen helyzetet elfogadhatatlannak tartanának, és amennyiben a csatorna nyomozása valósnak bizonyul, akkor azonnal felszámolják az emberkereskedő hálózatot, és a bűnösöket bíróság elé állítják.

 

A berlini hatóságok azonban jelezték, hogy még egyetlen bejelentést sem kaptak arról, hogy a fővárosi migránstáborokban szervezett prostituálthálózat működne. A futtatók is abban reménykednek, hogy a migránsok nem mernek majd vallani, a megfélemlítésükért fenyegetéseket és verést is bevetnek. Az áldozatok ugyanis nem tudják, kihez fordulhatnának, és elhiszik, hogy csak akkor maradhatnak Európában, ha engedelmeskednek az őrök akaratának.

Míg a hatósági vizsgálat kezdetét veszi, a német parlament integrációs, munkaügyi és szociális osztálya, amely többek között a migránstáborokban szolgálatot folytató szociális munkások és önkéntesek feladataiért is felel, párbeszédet és képzéseket indított. Szóvivőjük elmondása szerint eddig is próbálták felkészíteni a táborokban munkát végzőket arra, hogy vegyék észre a szexuális kihasználás vagy a prostitúció nyomait az ott élő migránsokon, de most még szakszerűbb oktatásban lesz részük. Reményeik szerint így még nagyobb hatékonysággal szúrják ki, ha valaki veszélybe kerül.

A leleplező műsor csak a Berlin migránstáboraiban tapasztalt esetekre világított rá, de sokan attól tartanak, országos szintű problémáról van szó, ezért más befogadó központokban is vizsgálatokat indítanak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

vg.hu

Az orosz hadiflotta is megjelent a Vörös-tengeren

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

astronet.hu

A balszerencse bevonzása: így kerülheted el!

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

A kulcsát kereste, de véletlenül a kamaszlányát lőtte le egy édesanya

KÜLFÖLD

Ha nem teszitek meg, kiraklak titeket az éjszakába – fenyegette a 11 éves lánykákat a pedofil

KÜLFÖLD

"Megtaláltuk a lezuhant UFO-roncsot" - súlyos vallomást tett egy katona

KÜLFÖLD

Megváltozott egy nő kézírása: teljesen összetört, amikor rájött, hogy miért