KÜLFÖLD

„Próbálom élvezni az időt velük, amíg lehet” – az agydaganatos apa számára minden nap ajándék

Nem tudják melyik lehet számára az utolsó nap.
  • Szerző: Ripost

Képtelenek megmondani az orvosok, mennyi ideje van hátra annak a hatgyermekes walesi édesapának, akit gyógyíthatatlan agydaganattal diagnosztizáltak a karantén alatt. Az 51 éves Gareth Harris fejében múlt hónapban találtak egy agresszív, gyors növekedésű tumort. A férfi azonban azt mondja, a koronavírus közepette, immunrendszerét óvva az orvosok nem tudnak szövettani vizsgálatot végezni rajta, és kemoterápiát adni neki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sugárterápia lenne az egyetlen dolog, amivel időt nyerhetnék” – idézi a férfit a Bors, a Daily Mail cikke alapján.

Ráadásul a karantén miatt két idősebb gyermekével, a 28 éves Luke-kal és a 25 éves Mollyval a diagnózis óta találkozni sem tudott. Hátramaradt napjait próbálja kihasználni feleségével, Jenniferrel, és négy másik gyermekével, a 17 éves Hannah-val, 16 éves Hollyval, a 8 éves Fionnal, és a hatéves Lili-Mai-jal, hiszen nem tudni, melyik lesz az utolsó.

„Próbálom élvezni az időt velük, amíg lehet. A kisebb gyermekeim nem igazán értik. Annyit fognak fel belőle hogy apa beteg. A család többi része le van sújtva, de én próbálok pozitív maradni” -mondta Gareth. Mivel fogalma sincs, mennyi ideje van hátra, már egy bakancslistát is összeállított. Ezen többek között az ejtőernyőzés és a bungee jumping is szerepel. Ezeket a járvány miatti korlátozások miatt egyelőre azonban nehéz lesz megvalósítania.

A festőként és díszlettervezőként dolgozó férfi első tünetei egyébként márciusban jelentkeztek, amikor hazafelé vezetve autójával pár pillanatra mindkét szemére elvesztette a látását. Később már a sebességváltót sem tudta használni. Elment kivizsgáltatni magát, két órával később pedig már meg is kapta a lesújtó hírt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?