KÜLFÖLD

Politikai menedékjogot kapott, mert gyújtogatott egy zsinagógánál!

A furcsa eset azután történt, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette, az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és odaköltözteti az addig Tel-Avivban üzemelő nagykövetségét.
  • Szerző: SZM

Tucatnyi, álarcot viselő ember Molotov-koktélokkal dobált meg egy göteborgi zsinagógát tavaly decemberben, közvetlenül azután, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette: az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának és oda költözteti az addig Tel-Avivban üzemelő nagykövetségét.

A zsinagóga egyik helyiségében rendezvényt tartottak, az ott tartózkodó fiatalok az épület alagsorába menekültek. A támadás után több rendőri egység vonult ki a helyszínre, három embert letartóztattak.

Két szíriai származású támadó svéd tartózkodási engedéllyel
rendelkezett, egy palesztin férfi pedig menekültstátusszal tartózkodott Svédországban.

Az utóbbit a nyáron két év börtönre ítélték és elrendelték, hogy büntetésének letöltése után ki kell utasítani az országból. A kiutasítási végzést azonban most egy fellebbviteli bíróság megsemmisítette.

A svéd állami televízió szerint a bíró úgy vélte, hogy mivel a férfi

„veszélyt jelenthet a többi zsidóra” és Izrael „érdekelt lehet az ügyben”, ezért a gyűlölet-bűncselekményt elkövető terrorista férfinak „nincsenek biztosítva az alapvető emberi jogai, ha deportálják Palesztinába.”

Forrás: Btnews

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?