KÜLFÖLD

Pokoli videó a szomszéd országból: élet és halál a román Covid-kórházban

Az ország legnagyobb kórházában már nincs szabad ágy és egymás után viszik ki a fekete zsákokat.
  • Szerző: Ripost

Döbbenetes videót készített a román egészségügyi helyzetről a Recorder. A stábot beengedték a bukaresti Matei Bals kórházba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sürgősségi osztályon napok óta több légzési támogatásra szoruló koronavírusos beteg torlódik fel, mint ahány ágy van az intenzív osztályon.

A betegek felgyűlnek a sürgősségi osztályon, háborús időkre jellemző zsúfoltságban ápolják őket – mondja a videó készítője.

Mint ahogy a megírta, a kórház fertőző osztályának az orvosa a hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta: valamennyi bukaresti kórházban hasonló a helyzet. A koronavírusos betegeknek esetenként akár 24 órát is várniuk kell, míg találnak számukra helyet valamelyik bukaresti vagy környékbeli kórházban. És mivel a betegség a tüdőt támadja meg, és a betegek a legtöbb esetben oxigénhiányra, légszomjra panaszkodnak, már a beutalásuk előtt is oxigénmaszkkal próbálják segíteni a légzésüket.

A kórházban készített felvételek felkavaróak. Sokan székeken ülnek, lóg a lábuknál az oxigéncső, a nővéreken és orvosokon látszik a kimerültség, a betegek riadtak. Próbálnak az egészségügyi dolgozók mindenkivel foglalkozni, de meghaladja a kapacitásukat, pár perc egy ágynál és állnak tovább.

A felvételen az is látszik, hogy a folyosón sokszor visznek el fekete, cipzáras zsákokat...

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Rögtön puha mézeskalács
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?