KÜLFÖLD

Egy nappal korábban még jól volt, majd az életéért küzdött a 6 éves kisfiú

Négy éjszakát töltött a gyermek az intenzív osztályon.
  • Szerző: Ripost

Az életéért küzdött egy 6 éves kisfiú, akit az Evelina London Gyermekkórházban diagnosztizálták PIMS-sel. A PIMS (Paediatric Inflammatory Multisystem Syndrome) egy sokszervi gyulladás, ami a koronavírus-fertőzést követően jelentkezik hetekkel később és elsősorban az 5 évnél idősebb gyermekeket érinti. A koronavírus utáni sokszervi gyulladás a korábbi vírusfertőzésre adott kóros immunreakció következtében alakul ki ritka, de súlyos szövődményként. Duzzanatot okozhat az egész szervezetben, így a szívizomzatban is – ez történt a kis Oliver Pattersonnal is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kisfiú szíve betegsége miatt nem működik megfelelően, ez akkor derült ki, mikor édesanyja kórházba vitte. Orvosai kezdetben azt hitték, hogy mandulagyulladása van, de az arcán gyorsan terjedni kezdett egy kiütés és a szeme olyan erősen feldagadt, hogy nem is látott már vele. A kisfiú négy éjszakát töltött az intenzív osztályon.

„Oliver az életéért küzdött„ - mondta az anya, Laura a Daily Starnak. „A szívműködése romlott, és különböző gyógyszereket kapott. Ez volt életünk legnehezebb napja. Egy nappal azelőtt, hogy megbetegedett, a tengerparton voltunk vele, és jól érezte magát.”

A hatéves gyermek állapota javulni kezdett, amikor az orvosok szteroidkezelésbe kezdtek. Laura azt állítja, hogy 48 órán belül 180 fokos fordulatot vett az állapota a gyereknek. Oliver most már otthon van a családjával, de édesanyja szeretné felhívni a figyelmet ennek a ritka állapotnak a súlyosságára.

„Nem azért szeretnénk Oliver történetét elmesélni, hogy megijesszük az embereket, mivel ez hihetetlenül ritka állapot, de szeretnénk felhívni vele a figyelmet, hogy ez sem kizárt.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?