KÜLFÖLD

Pár napja súrolta a Földet egy kisbolygó, és még csak észre sem vettük...

Csillagászati értelemben véve egy hajszálnyira húzott el a kisbolygó a Föld mellett, és senki sem vette észre időben... Akár nagyobb katasztrófa is lehetett volna belőle.
  • Szerző: Ripost

Bár a NASA nemrég beismerte, hogy képtelenek lennének megvédeni a Földet egy végzetes méretű kozmikus test becsapódásától, azért hajmeresztő belegondolni, hogy a napokban egy olyan kisbolygó száguldott el a közelünkben, mindössze a Föld-Hold távolság felénél közelebb, (384 400 kilométer) ami háromszor akkora volt, (47-100 méter) mint az 1908-ban felrobbant Tunguzkai meteor.

Ha becsapódott volna, az felért volna 185 darab olyan atombombával, mint amilyet Hirosimára dobtak a második világháború végén.

A videót ide kattintva nézheted meg!

A semmiből felbukkant égitestet egy arizonai obszervatóriumból, mindössze néhány órával az elhaladása előtt vették csak észre. A 2018 GE3-nak nevezett kisbolygó 106 ezer kilométer per órás sebességgel száguldott.

A NASA aszteroidavadász programjának keretében figyeli a hasonló égi látogatókat, csakhogy a teleszkópjaik az ég igen kis szeletét tudják csak befogni, ráadásul a 140 méternél kisebb kisbolygókat nem is észlelik...

Forrás: Science Alert

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?