KÜLFÖLD

Pánik tört ki egy TBC-s beteg miatt, ellenszegült az óvintézkedéseknek

TBC-vel diagnosztizálták az ausztriai Gmündben azt a 46 éves iraki migránst, aki komoly pánikot okozott az egyébként nyugodt településen. A bevándorlóról kiderült ugyanis, hogy nem engedi magát elszeparálni és kezeltetni sem.
címkék:
  • Szerző: WM

Talán egész Ausztriában Gmünd volt az egyetlen település, ahol a héten nem a koronavírus okozta félelmeikkel törődtek elsősorban az emberek. Az 5500 lakosú településen ugyanis híre ment, hogy a helyi kórházban kezelnek egy iraki migránst, akit tuberkulózissal szállítottak be. Az igazi riadalmat azonban az okozta, hogy a46 éves bevándorló nem volt hajlandó bevenni a doktorok által előírt szükséges gyógyszereket, sőt a szájmaszk használatát sem tartotta indokoltnak – írja a heute.at.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

(Képünk illusztráció)
Fotó: Picture Alliance

A klinikán dolgozó egyik alkalmazott szerint komoly feszültséget okozott a bevándorló önfejűsége, aki lényegében megtagadta azt, hogy az orvosok megpróbálják meggyógyítani. A felelős járványügyi hatóság területi vezetője, Stefan Grusch úgy fogalmazott:

A kezdetektől fogva szoros együttműködés zajlott a kórház és a kerületi közigazgatás között. Ez egy súlyos TBC-s eset. Időközben a beteg egészségi állapota romlott, és egy másik speciális kórházba kellett átszállítani.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?