KÜLFÖLD

Pánik a repülőn: vadászgépek kísérték le az utasszállítót

A repülő egyik utasa agresszív lett, ezért a gép kísérettel ment vissza a kiindulópontjára.
  • Szerző: Ripost

Megpróbálta szombaton kinyitni a Jet2 egyik gépén a pilótafülke ajtaját egy nő, akit akkor letartóztattak, majd hétfőn óvadékért cserébe kiengedték. A repülőgépet két vadászgép kísérte vissza az essexi Stansted repülőtérre, miután az utasszállítón pánik tört ki.

A Jet2 légitársaság közleménye szerint a repülő a törökországi Dalamanba tartott, de egy utas „extrém módon zavaróan viselkedett” és tetteivel arra kényszerítette a pilótákat, hogy visszatérjenek az angliai reptérre.

A tanúk szerint az utas agresszívvá vált, káromkodott és a személyzetet is megpróbálta megütni. Ezek után végigsétált a folyosón és a pilótafülke ajtaját feszegette. Végül a személyzet és az utasok együttes erővel szegezték földhöz a nőt, sőt, az egyiküknek rá is kellett ülnie.

A két vadászgép a Stansted reptér körül élőket is megrémisztette, sokan a hangrobbanás miatt megijedtek, hogy támadás történt, ezért rengetegen tettek bejelentést. Egy helyi férfi beszámolója szerint a házának az ablakai majdnem betörtek.

Az agresszív utast már rendőrök várták a reptéren – írja a Mirror. A 25 éves berkshire-i nőt július 30-án állítják bíróság elé.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?