KÜLFÖLD

Pánik a német városokban: túl sok a kiskorú migráns bűnöző

Több német városban is komoly gond, hogy a kíséret nélkül érkező kiskorú migránsok nagy százaléka bûnelkövetővé válik. Kitoloncolás jelenthetné a megoldást, az azonban a legtöbbször meghiúsul.
  • Szerző: wm

A német városok szövetségének elnöke azt nyilatkozta egy német lapnak, hogy komoly gond több nagyvárosban is a kíséret nélkül érkezett kiskorú migránsok helyzete. Sokan közülük ugyanis hamar bűnelkövetők lesznek, a bűnismétlés veszélye pedig szinte minden esetben fennáll. Helmut Dedy hozzátette:

A tartományok ifjúságvédelmi osztályainak mihamarabb össze kellene fogni a rendőrséggel, az ügyészséggel és a pszichológusokkal is, hogy egy olyan rendszert dolgozzanak ki, ami megoldást jelenthet.

Ellenkező esetben ezeket a még kiskorú gyerekeket képtelenség lesz integrálni a német társadalomba. A hatóságok másik nagy problémája, hogy sok esetben a migráns nem is annyi idős, mint amennyinek vallja magát. Sokan azért mondják kiskorúnak magukat, hogy kedvezőbb elbírásban részesüljenek.

A kitoloncolás a harmadik sarkalatos pont. Sokak szerint ez lenne az egyetlen megoldás, hogy Németország megszabaduljon ezektől a fiatal bűnözőktől. A rendszer azonban nem működik.

A hiányzó dokumentumok miatt bizonyítani kell, hogy valójában honnan is érkezett az illető, és sokszor a származási ország nem is akarja visszafogadni az onnan elmenekülteket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?