KÜLFÖLD

Oxigénhiány a Budapestről induló járaton, újraélesztés a repülőn

A repülőn hirtelen többen is rosszul lettek, mert nem volt elég oxigén. Az utasokat már a reptéren orvosok várták.
  • Szerző: Ripost

Több utas is összeesett, két fiatalt pedig mesterségesen kellett lélegeztetni a Ryanair Budapestről Edinburgh-ba tartó járatán – állította a The Scottish Sun című lapnak az egyik utas.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Shaun Pinkerton a barátaival együtt érkezett néhány napra a magyar fővárosba, majd január 31-én este mentek haza a Ferihegyről induló fapados járattal.

A 27 éves férfi szerint a beszállásnál megszólalt ugyan a tűzjelző, de az indulásnál már nem volt semmi probléma. Egy órája lehettek a levegőben, amikor egyik pillanatról a másikra elájult egy 17 éves lány, akit újra kellett éleszteni.

„Hirtelen egy második utas is összeesett, majd én is rosszul lettem, és még egy negyedik. Mindenki pánikba esett, fogalmunk sem volt, hogy mi történik” – mesélte.

Shaun oxigénmaszkot kapott, majd sokkos állapotba került. A légiutas-kísérők oxigénpalackokat szedtek elő, a sorok között pedig légzőkészülékkel lélegeztették az utasokat.

„Pokoli járat volt, soha többé nem akarok repülőre ülni. Valami nagy baj volt azzal a járattal, nem volt rajta elég oxigén” – mondta a férfi, aki egyébként rendszeresen utazik. Azt sem értette, miért nem szakították meg az utat.

A Ryanair hivatalosan csak két rosszullétről tud. A légitársaság szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, a repülőgép személyzete orvosi segítséget kért, miután két utas rosszul lett. A járat rendben leszállt a skót városban, ahol orvosok várták őket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?