KÜLFÖLD

Ötvenen támadtak a rendőrökre a migránsnegyedben Párizsban, rájuk is lőttek

Éles lőszerrel lőttek egy rendőrre egy migránsnegyedben Párizsban.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Csak bevetés után derült ki, hogy éles lőszerrel lőttek rá egy francia rendőrre Párizs közelében. Egy utcai háborúhoz küldték ki, ezután, amikor levette a golyóálló mellényt, észre vette, hogy egy 9 mm-es lövedék fúródott bele. Az esetről a Le Parisien számolt be.

A golyóálló mellénybe fúródott lövedékről készült fotó láttán biztos, hogy nagyon kevésen múlt, hogy nem történt tragédia.

Az eset az egyik legnagyobb migráns hátterű lakossággal rendelkező, Szajna-Saint-Denis megyében lévő Noisy-le-Sec-ben történt, Párizshoz nagyon közel. Mintegy ötvenen támadtak a helyi rendőrökre, akiket petárdázó és tűzijátékokat lövöldöző tömeghez riasztottak. A város rendőrei nem bírtak a tömeggel, ezért erősítést kértek Párizsból. Összesen harminc rendőr próbálta megfékezni a tömeget, végül könnygázt is bevetettek.

Négy támadót vettek őrizetbe, közben egy harmincas éveiben járó fiatal rendőr elesett és könnyebben megsérült. Mielőtt bement volna a helyi kórházba, levette a golyóálló mellényét, ekkor vette észre a belefúródott lövedéket. Ellenőrizték az összes rendőr fegyverét, de egyikből sem hiányzott lövedék, így csakis valamelyik randalírozó lőhetett rá a rendőrre, de ezt majd a ballisztikai vizsgálat fogja megállapítani.

Az eset nagy felháborodást keltett a közösségi médiában. Marine Le Pen azt kérdezte ennek kapcsán a Twitteren, hogy megvárják-e a hatóságok, amíg valaki meghal és csak akkor állítják majd helyre a rendet? – írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?