KÜLFÖLD

Öt napja a kocsijában ül a koronavírusos férfi, arra vár, hogy kórházba vagy karanténba vigyék

A bukaresti férfi azért nem marad otthon, mert fél, hogy megfertőzi a feleségét.
  • Szerző: Ripost

A 34 éves bukaresti Mihail Popescunál szombat reggel jelentkeztek a tünetek, elvesztette a szaglását és az ízérzékelését. A férfi kórházban dolgozik, orvosasszisztensként, így rögtön sejtette, hogy a vírus lehet az oka. Felhívta a munkahelyét, ahol azt tanácsolták neki, hogy tesztelje magát és ne érintkezzen más emberekkel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A teszt pozitív lett, a helyi közegészségügyi hatóság azt ígérte, visszahívják, addig is maradjon elkülönítve – írja a Főtér.ro.

Mihail azóta az autójában ül. Azért nem megy haza, mert a felesége nemrég szívműtéten esett át, ha elkapja a koronavírust, az végzetes lehet a nő számára. Mivel a férfi tünetei enyhék, szinte tünetmentes, a hatóság nem veszi őt komolyan, hiába kér kórházi ellátást.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A férfi élőben bejelentkezett a Digi 24 tévében is, elmondta, hogyan él öt napja az autóban: hátul alszik, a felesége készített neki csomagokat, borotválkozni is tud az autóban.

A járványügyi hatóság továbbra sem segít rajta, de egy barátja felajánlotta az üres lakását, így hamarosan megoldódhat a helyzete.

És ezeket olvastad már?