KÜLFÖLD

Öt év után sikerült elfogni a nőket erőszakoló klagenfurti rémet

Elfogta az osztrák rendőrség azt a színes bőrű férfit, aki éveken keresztül megerőszakolt és súlyosan bántalmazott nőket Klagenfurtban. Eddig hét esetet sikerült rábizonyítani, de feltehetően ennél jóval több ügyben lehet érintett az elkövető.
  • Szerző: WM

Egy több éve tartó rejtély oldódhatott meg pár napja Ausztriában. Klagenfurtban ugyanis már öt éve rettegésben élnek a nők, mivel a városban rendszeresek lettek a szexuális indíttatású támadások és a nők elleni utcai bántalmazások. A klagenfurti rendőrség pár napja közölte, hogy sikerült elfogniuk azt a színes bőrű férfit, aki 2015 óta támadott meg nőket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Marijan Murat / AFP)

A hatósági közleményből az is kiderült, hogy eddig hét konkrét esetben sikerült bizonyítani, hogy a most őrizetbe vett férfi volt az elkövető, de feltehetően ennél jóval több bűncselekmény száradhat a migráns lelkén.


Az ügyészség nem közölte az előzetes letartóztatásba helyezett férfi állampolgárságát és életkorát, csupán annyit lehet tudni, hogy Afrikából származó színes bőrű férfi. Sajtóértesülések szerint több áldozatára is egy helyi diszkó parkolójában csapott le a bevándorló. A nyomozókat végül a helyszíneken biztosított DNS-minták vezették nyomra. Klagenfurt lakóinak nagy része azt nem érti, hogy miért tartott a rendőrségnek öt évig, amire sikerült a sorozatelkövető nyomára bukkannia. Mások pedig az osztrák sajtót hibáztatják, amiért ebből az ügyből nem lett országos botrány már korábban. A hírverés ugyanis lehet, hogy több áldozatot is megmentett volna a nemi erőszaktól és a bántalmazástól.

És ezeket olvastad már?