KÜLFÖLD

Őszinteségi rohamot kapott a német egészségügyi miniszter a koronavírussal kapcsolatban

Jens Spahnt az elmúlt napokban sokan szidalmazták, egy eseményen még le is köpték. A miniszter elmondta, hogy a mai tudás fényében a tavaszi korlátozások túlzóak voltak.
  • Szerző: WM

Jens Spahn életét és munkáját az elmúlt hetekben kevesen irigyelhették. A szövetségi egészségügyi miniszter ugyanis két tűz közé került. Támadják a Covid-tagadók, és az észak-rajna-vesztfáliai Bergisch Gladbachban tartott rendezvényen inzultálták is a tárcavezetőt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jens Spahn német egészségügyi miniszter
Fotó: AFP

Az ottani tüntetők szidalmazni kezdték Spahnt, majd többször le is köpték. A másik oldalon viszont ott van többek között Angela Merkel német kancellár és Markus Söder bajor miniszterelnök, akik – látva az újonnan regisztrált vírus-fertőzöttek számának emelkedését – további szigorításoktól sem riadnának vissza. Minden esetre Jens Spahn legutóbb úgy fogalmazott, hogy a COVID-19 miatti tavaszi nagy leállást a mai tudása alapján már elhibázottnak tartja. A baloldali politikus közölte, hogy még egyszer nem fordulhat elő olyan, hogy bezárják például a fodrászatokat vagy a kiskereskedéseket – írja a Bild.

A tavaszi lezárásokat már túlzónak ítéli a miniszter.
Fotó: AFP

Sőt, Spahn arra is kitért, hogy sem az idősek otthonában, sem a többi gondozási intézményben nem tervez látogatási tilalmat elrendelni, még akkor sem, ha a napi új fertőzöttek száma tovább emelkedne.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?