KÜLFÖLD

Összetört a szíve a kismamának: azt hitte, csak megfázott, de borzalmas, mi derült ki

Kislánya nem a normális ütemben fejlődött, ezért mentek orvoshoz.
  • Szerző: Ripost

Terhessége harmadik trimeszterének elején állapították meg a 23 éves Alicia Bell orvosai, hogy magzata lassabban fejlődik, mint kellene. Nem sokkal később kiderült: az aggodalom nem alaptalan, szülés után ugyanis valósággal összetört a szíve a kismamának.

Bell a 38. héten császármetszés útján hozta világra Scarlett nevű kislányát, akin már akkor furcsa kiütések jelentek meg, ráadásul egyik fülére nem hallott.

Az elkövetkezendő hónapokban a kislány szülei egyre jobban aggódni kezdtek, hogy valami nincs rendben a babával.

„Nagyon régóta mondogatták, hogy valami nem stimmel vele. Nem ült fel, nem úgy játszott, mint más kisbabák. Azt mondták, hogy csak össze kell szednie magát, és ahogy nő, majd rendbe jön, de végig azt gondoltam, hogy rossz anya vagyok, és az én hibám az egész” – vallotta be a fiatal anyuka.

Tízhónapos korában a kis Scarlettet kórházba kellett szállítani mellkasi gyulladás miatt – a kislány onnantól zihálni kezdett, mire orvosai rögtön agyi bénulásra gyanakodtak, amelyet egy anyaméhben elszenvedett sztrók okozhatott.

Ám egy MRI-vizsgálat során kiderült: Scarlett agykárosodásban szenved.

A sokkoló diagnózis után elkezdték kivizsgálni a helyzetet, aminek során kiderült: a kislány agykárosodását egy ártalmatlan kórokozó, a cytomegalovírus okozta – amelyet bárki magában hordozhat akár egy életen át anélkül, hogy tudna róla.

Egyes esetekben az anya továbbadhatja a vírust meg nem született magzatának, aminek következtében veleszületett formában válik hordozóvá a gyermek.

Merry Christmas ?

Közzétette: Alicia Bell2020. december 24., csütörtök

Mint kiderült, az anyuka várandóssága alatt megfázott és akkor kerülhetett kapcsolatba a kórokozóval. Ha időben észrevették volna a kórokozó jelenlétét, gyógyszeres kezeléssel gyengíthető lett volna a vírus.

A ma két és fél éves kislány anyukája, Bell, azért fordult a nyilvánosság felé, hogy felhívja lehetséges sorstársai figyelmét a folyamatos vizsgálatokra – írta a Borsonline.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?