KÜLFÖLD

Összekeverték a babákat a kórházban, igazi lányát gyilkos nevelte fel

Az orosz nő már a szülés után gyanakodott, hogy nem a saját lányát kapta vissza, de csak harminc év múlva kapott rá bizonyítékot.
  • Szerző: Ripost

Zója Tuganova lánya 1987-ben született egy cseljabinszki kórházban, Oroszországban. Amikor a személyzet a kezébe adta a babát, a nő szóvá tette, hogy nem ismeri őt fel, és attól fél, hogy összecserélték az újszülötteket. Az orvosok viszont nem foglalkoztak a panaszával, sőt, pszichiátriai tesztet akartak csináltatni vele.

Zója azt meséli, a babája világos hajjal, nagy szemekkel és fehér bőrrel született. Másnap mégis egy teljesen más külsejű kislányt kapott vissza. A kislányt Kátyának nevezték el a férjével, és hamarosan kiderült róla, hogy szívbeteg.

Eközben a nő valódi lányát, Luciát egy Elvira Tuligenova nevű nő nevelte fel. A kislánynak kéregetnie kellett, mert a szülei nem dolgoztak és nagy szegénységben éltek. Amikor Lucia 13 éves volt, árvaházba került, mert az anyja az alkoholizmusa miatt meghalt, az apját pedig gyilkosságért börtönbe zárták.

A ma 70 éves Zója azt mondja, mindig is sejtette, hogy valaki másnak a gyerekét neveli, de csak a férje halála után kezdett nyomozásba. Katyával közösen megtalálták Luciát, a DNS-teszt pedig bebizonyította, hogy a két lányt felcserélték. A nő most 3 millió rubelre (13,5 millió forintra) perli a kórházat. Ugyanakkor megtudta, hogy már négyszeresen is nagymama: Katyának egy nyolcéves fia van, de kiderült, hogy Luciának is van három gyereke – írja a Mirror.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?