KÜLFÖLD

Összeestem, amikor megtudtam, hogy él a 16 éves lányom

A múlt héten járta be az internetet az a meghökkentő hír, miszerint egy 16 éves német lányt vettek őrizetbe a Közel-Keleten. A tinédzser azért szökött el otthonról, hogy az Iszlám Államért harcoljon. Most megszólalt az édesapa is.
  • Szerző: WM

Az 52 éves Reiner W. a családi otthonban fogadta a német Bild című napilap újságíróit. A családfő a lánya ágyán ülve mesélt az elmúlt egy évről. Elmondása szerint azért sem rendezte át a gyermeke szobáját, mert titkon mindig remélte, hogy egyszer hazatér majd. A 16 éves Linda egy évvel ezelőtt utazott Törökországba, onnan azonban nyoma veszett. Az iraki hatóságok a múlt héten jelentették, hogy előkerült az elszökött tinédzser, a felszabadított Moszul városában találtak rá. A lány ugyanis azért utazott ide, mert ez a város volt három éven keresztül az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fellegvára. Az édesapa azt meséli, hogy soha nem felejti el azt a pillanatot, amikor egy héttel ezelőtt megtudta, hogy életben van a gyermeke.

Éppen az A9-es autópályán dolgoztam, amikor a rádióban meghallottam, hogy Linda előkerült. Összeestem, a kollégáim úgy siettek a segítségemre

– nyilatkozta Reiner W. A férfi gyorsan félreállt egy pihenőhelyen, majd elsírta magát. Ekkor tört ki belőle az elmúlt egy év borzalma.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy miket mesélt még az édesapa, és hogy mi a 16 éves Linda legnagyobb kívánsága, akkor keresd kedden a %%  napilapot az újságárusoknál. 

És ezeket olvastad már?