KÜLFÖLD

Összeesett a parlamentben a holland egészségügyi miniszter

Éppen Geert Wilders, a Holland Szabadságpárt vezetője intézett kérdést a holland egészségügyi miniszterhez, amikor az előbb csak megremegett, majd térdre rogyott. Többféle pletyka kering az interneten a tárcavezető rosszullétének okáról.
  • Szerző: WM

Nem mindennapi jelenetnek leettek szemtanúi azok, akik a holland parlament munkáját követték figyelemmel szerda délután. Az országházban a képviselők éppen a koronavírus miatt hozott intézkedésekről vitatkoztak, amikor Bruno Bruins holland egészségügyi miniszter a pulpituson előbb remegni kezdett, majd néhány pillanat múlva térdre is rogyott. Bruinst az egyik kollégája segítette fel. A miniszter ezt követően ivott néhány korty vizet, majd elhagyta az üléstermet.

Bruno Bruins holland egészségügyi miniszter
Fotó: PHIL NIJHUIS / AFP

A történtek után természetesen azonnal találgatni kezdtek az emberek, hogy mi lehet Bruins összeomlásának az oka.

Volt több olyan felhasználó is, akik szerint a politikus is elkapta a koronavírust, és emiatt lett rosszul. Olyan internetező is akadt, aki tudni vélte, hogy a járvány terjedésével járó stresszt nem bírja feldolgozni a miniszter, és ennek következményeit láthatta az egész világ. A legtöbben azonban mégis úgy vélték, hogy egyszerűen a megfeszített munka miatti kimerültség állhat a háttérben. Bruins későbbi közleménye az utóbbi felvetést igazolta:

Hazamegyek pihenni, hogy holnap visszatérhessek a munkába

– írta. A legfrissebb hírek szerint az egészségügyi miniszter a történtek óta jól van.

És ezeket olvastad már?