KÜLFÖLD

Horror, kínzó fájdalom, deformált arc: tönkretette betegei életét az orvos

Pénzt akart keresni az olcsóbb anyagokkal az orvos, a betegei látták kárát.
  • Szerző: Ripost

A rendőrség egy orvos ellen folytat eljárást több olyan vallomás miatt, melyek szerint legalább 18 betegének deformálta az arcát, hogy több pénzt keressen. A brazil szélhámos orvos eljárása után több betege is elvesztette a munkahelyét, tönkrement a házasságuk és depresszióba estek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyomozók úgy vélik, hogy az eredetileg fogorvosként dolgozó Giselle de Souza Gome felajánlotta a betegeinek, hogy feltölti az ajkukat és hialuronsav segítségével plasztikai beavatkozásokat is elvégez. Ám olcsóbb anyagot használt betegeinél a jóváhagyott töltőanyagok helyett, hogy ezzel keressen egy kis plusz pénzt – írja a Daily Star.

Az áldozatok ügyvédje, Andrea Paes azt állítja, hogy a nők egy része a fájdalom miatt már nem képes fogat mosni.

„Voltak, akik deformált arcuk és az azt követő depresszió miatt elvesztették munkájukat vagy elváltak„ – mondta.

Az egyik áldozat, Lana Vellascos, akit depresszióval diagnosztizáltak, a helyi médiának így nyilatkozott:

„Nagyon nehéz volt, rengeteget szenvedtem. Csaknem négy hónapot töltöttem bezárva, senkit sem láthattam” – mondta a nő, akinek száján komoly fertőzés alakult ki a kezelések után.

Egy másik áldozat, Camilla Carvalho szája is deformált lett, miután az eljárás után fájdalmas csomók alakultak ki abban. Állítólag majdnem elvesztette az orrát is egy másik, Gomes által végzett műtét során.

A nyomozók szerint az orvos által használt anyag legális volt, de az archoz való felhasználáshoz nem ajánlott. Az orvos ügyvédje, Eduardo Ferraz tagadta, hogy ügyfele jogsértést követett volna el, aki állítása szerint felhatalmazást kapott az eljárások lefolytatására. A rendőrség által lefoglalt anyagok között azonban a Brazil Egészségügyi Szabályozási Ügynökség engedélye nélküli lejárt lejáratú termékek voltak, amelyeket Dél-Koreából vásárolt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?