KÜLFÖLD

Országszerte fokozza a templomok védelmét az osztrák kormány, terrortámadástól tartanak

A hatóságok mindenkit megnyugtattak, hogy nincs tudomásuk konkrét fenyegetésekről az istentiszteleti helyek ellen, de azért jobb az óvatosság.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter egy csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a karácsonyi időszakban országszerte fokozzák a templomok fegyveres védelmét.

A tárcavezető politikus szerint az intézkedésre azért van szükség, mert félő, hogy valakik „megpróbálják lemásolni a november 2-i terrortámadást”, mely során 4 ártatlan ember életet oltotta ki Bécs fő zsinagógájának utcájában egy észak-macedón felmenőkkel rendelkező muszlim terroristaírja a Reuter hírügynökség.

„Nem zárható ki, hogy a terrortámadás elkövetője szándékosan a zsidóság körében akarta megkeresni az áldozatait. Ezért a mai naptól megerősítjük az egyházi létesítmények védelmét országszerte” – fogalmazott az osztrák belügyminiszter, aki hozzátette, hogy jelenleg nem tudnak konkrét fenyegetésekről az istentiszteleti helyek ellen, de a karácsony egy különösen érzékeny időszak, ezért jobb az óvatosság.

Az intézkedés következtében – kivétel nélkül – minden vallási intézmény és istentiszteleti hely környékén növekszik majd a rendőrjárőrök száma. A terrortámadások célpontjává könnyen váló, nagy tömegeket vonzó karácsonyi eseményeket pedig a terrorelhárítás (EKO Cobra) gyors reagálású tisztjei, és nehézfegyverzettel felszerelt járőrei fogják biztosítani páncélozott járművekkel.

És ezeket olvastad már?