Létrehozva: 2021.06.28.

Orosz szerető és kémgyanú: Fordulat az eltűnt német milliárdos ügyében

A napokban mutatta be a német RTL a Tengelmann, a milliárdos rejtélyes eltűnése című dokumentumfilmet. Az egyik teória szerint az üzletember nem halt meg, csak megrendezte az eltűnését, hogy Oroszországba szökhessen a titkos szeretőjéhez.

Karl-Erivan Haub, Németország egyik leggazdagabb embere 2018. április 7-én, szombat reggel edzeni indult, mielőtt eltűnt. Az olasz–svájci határnál csúcsosodó Matterhorn hegy tövében található Zarmatt nevű svájci falucskában beszállt egy síliftbe, 3820 méter magasan kiszállt, kikapcsolta a telefonját, magára öltötte a sífutó felszerelését, majd nekivágott a havas, kietlen vadonnak. Azóta nem látta senki.

Az utolsó felvétrl Karl-Erivan Haubról, mielőtt eltűnt

Annak idején a svájci sajtó arról számolt be, hogy Karl-Erivan Haub családja riasztotta a hatóságokat, miután a férfi nem jelent meg egy megbeszélt találkozón a zermatti szállásukon. Keresésére 50 hegyimentőt és katonát vezényeltek a helyszínre. Kutyákat, drónokat, hőkamerákat és helikoptereket is bevetettek az eltűnt férfi megtalálásának érdekében. A mentőcsapat majdnem 10 napon keresztül kutatott a gleccserhasadékokkal és meredek sziklafalakkal szabdalt terepen, de nem jártak sikerrel.

Haub a német székhelyű Tengelmann-csoport milliárdos tulajdonos-vezérigazgatója volt. Vagyonát több mint 4 milliárd euróra, azaz átszámítva körülbelül 1430 milliárd forintra becsülték az eltűnése előtti időszakban. A csoporthoz tartozik többek között az OBI barkács- és a KiK diszkontáruházlánc is.

Karl-Ervin Haub felesége június 15-étől lett jogilag özvegy
Fotó: Obi

Időközben egyre vadabb teóriák láttak napvilágot a dúsgazdag férfi sorsáról, sokak szerint Haub a mai napig is boldogan, ámde teljes inkognitóban éli életét Moszkva luxusnegyedében. Ezt a szálat erősítheti a német tévécsatorna által bemutatott dokumentumfilm is. Az RTL információi arról szólnak, hogy Haub az eltűnése előtti estén kétszer is hosszasan telefonált egy orosz hívószámmal rendelkező nővel. A filmben csak Nina S.-ként emlegetett nőről nem áll rendelkezésre túl sok információ, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy 41 éves, és feltehetően szoros kapcsolatban áll az orosz titkosszolgálattal, nem kizárható az sem, hogy a hírszerzés egyik ügynökéről van szó.

A telefonbeszélgetések tartalma sem ismert, csupán annyit lehet tudni, hogy először egy órát, másodjára pedig negyvennyolc percet beszélt egymással Haub és Nina S. Sőt, idén márciusban olyan hírek is szárnyra kaptak, miszerint magának Karl-Erivan Haubnak is szoros kapcsolata volt a KGB utódszervezetével, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSZB). A férfi mobiltelefonjának adatait elemezve arra jutottak a hatóságok, hogy Haub Oroszországban egy külön, szinte senki által nem ismert titkos életet élt, és az orosz fővárosban még szeretője is volt. Azt nem erősítették meg a dokumentumfilmben, hogy a szerető és Nina S. ugyanaz a személy.

A film bemutatása után Németország legolvasottabb napilapja, a Bild is előállt egy leleplező cikkel, amiben a Nina S.-ként emlegetett orosz nőről további információkat árultak el. Ezek szerint a 41 éves nő az orosz metropolisz, Szentpétervár turisztikai ügynökségének marketingigazgatója, valamint szenvedélyes alpesi mászó és helikopterpilóta.

S hogy hol van most Nina S., aki választ adhatna a férfi hollétéről, illetve mi a helyzet az örökséggel? További részletekért keresd a június 29-én megjelenő Ripost7 hetilapot az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Világháborús üzenetet küldött Amerika

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„A kis fénylő csillagom elment” - otthona mellett gázolták halálra a 8 éves kisfiút

KÜLFÖLD

Pánikban tört ki apa és fia, mikor rájöttek, mire bukkantak kutyasétáltatás közben

KÜLFÖLD

Zokogott a bíróságon a két általános iskolás, akik meggyilkolták egy harmadik társukat

KÜLFÖLD

Nem bírtak magukkal: nyilvánosan elégítette ki szerelmét a nő