KÜLFÖLD

Óriási veszély, sorra dőlnek ki a fák a turisták kedvenc városában

Legutóbb egy taxit lapított ki egy hatalmas fenyőfa, a sofőr kórházba került, de a közlekedést is gyakran akadályozzák a kidőlő fák.
  • Szerző: KF

Hétfőn az erős szél hatására egy több méteres fenyőfa fordult ki a földből Rómában, a törzse pedig kilapította egy éppen arra hajtó taxi tetejét. A két turistának, akik az autóban utaztak, nem esett baja, de a sofőrt kórházba kellett szállítani, és két másik autó is megsérült a balesetben.

 

Másfél hónap alatt ez már a negyedik olyan eset volt az olasz fővárosban, hogy a szél kicsavarta a fákat, amelyek a forgalmas utakra dőltek, de az sem ritka, hogy a letörő faágak, kettétörő fák a vasúti közlekedést akadályozzák.

A kidőlő fák eddig még nem követeltek halálos áldozatot, a sérültek sem kerültek sosem életveszélyes állapotba, de az anyagi károk jelentősek. Mint ahogy a veszély is, hiszen bármikor rázuhanhat egy fenyő a járókelőkre.

A városháza felmérette a közel 15 ezer fővárosi fa állapotát szakemberekkel, akik azt tanácsolták, hogy közel 3 százalékukat vágják ki, de nagyon sok fát alaposan meg is kell metszeni. A városvezetés ígérete szerint ezt egy éven belül elvégzik, a kivágott fák helyére pedig új csemetéket ültetnek.

És ezeket olvastad már?