KÜLFÖLD

Óriási meglepetést jósolnak az EP-választásokra! A briteknek elegük van

Nigel Farage brit politikus idén januárban alapította meg Nagy-Britanniában a Brexit nevû pártot. Az új politikai formáció egy friss felmérés szerint az EP-választásokat toronymagasan megnyerheti.
  • Szerző: WM

Az Opinium nevű brit közvélemény-kutató cég felmérése szerint a Nigel Farage alapította Brexit nevű párt akár a 34 százalékot is elérheti a május végén esedékes Európai Parlamenti választáson. A reprezentatív felmérés eredménye már csak azért is megdöbbentő, mert ez azt jelentené, hogy a Nagy-Britanniában hagyományosan két nagy pártnak számító Munkáspárt és a Theresa May által fémjelzett konzervatívok együtt sem kapnának annyi voksot, mint januárban gründolt Brexit.

A május 8 és 10 közötti felmérés becslése:

 

  • Brexit: 34 százalék
  • Munkáspárt: 21 százalék
  • Konzervatívok: 11 százalék

Szintén döbbenetesnek nevezhető az a tény is, hogy más elemzők szerint nem csak az EP-választásokon, hanem egy parlamenti voksoláson is lehengerlően szerepelne a Brexit párt. Ha most vasárnap tartanának parlamenti választásokat, akkor a legtöbben a Munkáspártra szavaznának (27 százalék), a Brexit pedig a második helyen állna 20 százalékkal, megelőzve a Konzervatív Pártot. Theresa May pártjára a britek 19 százaléka szavazna.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Íme a trükk: így nem reped ki a bejgli!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?