KÜLFÖLD

Orbán Viktor nevét harsogták Ausztriában május elsején

Mintegy 5000 szimpatizáns előtt tartott Linzben nagygyûlést az Osztrák Szabadságpárt. A kisebbik kormánypárt rendezvényén többek közt az is elhangzott, hogy az osztrákok sokat köszönhetnek Orbán Viktornak.
  • Szerző: WM

Hatalmas taps követte Heinz-Christian Strache szavait, amikor a magyar miniszterelnökről beszélt:

Kern (a volt osztrák szocialista kancellár –a szerk.) szívesen szidalmazza a keleti szomszédjainkat, mint például Magyarországot is. Természetes, hogy az ember nem ért mindennel egyet, de akkor is hatalmas köszönettel tartozunk Orbán Viktornak, amiért megvédte az Európai Unió külső határát.

Nem ez az első alkalom, hogy a külügyi, belügyi és a honvédelmi tárcákat vezető szabadságpárt egyetértését fejezi ki a magyar kormány politikájával. Múlt héten például a kabinetfőnök, Johann Gudenus beszélt arról, hogy egy Soros György elemi érdeke, hogy támogassa az Európát sújtó migrációs válságot.

Válaszul, az Amerikában élő magyar származású milliárdos alapítványa, az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) egy tanulmányban azt állította, hogy a szabadságpárt Ausztriában felelős az iszlám ellenesség terjedésért. Gudenus ezt a kijelentést egyértelműen elutasította, és a pártja nevében kikérte maguknak.

És ezeket olvastad már?