KÜLFÖLD

Orbán Viktor: Második nap Pekingben (videó)

Magyarország készen áll arra, hogy a Kína, valamint a közép- és kelet-európai országok közötti együttmûködésen keresztül előmozdítsa az európai-kínai kapcsolatok egészének fejlődését - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Pekingben.

A magyar miniszterelnök és Hszi Csin-ping kínai elnök találkozójáról a China Daily angol nyelvű kínai lap közölt cikket pénteken.

Az újság beszámolója szerint Orbán Viktor a tárgyaláson

Magyarország határozott támogatásáról biztosította az Egy övezet, egy út kezdeményezést, amely, szavai szerint, inkább egy lehetőség, mint fenyegetés.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy kormánya és a magyar nép ápolja a rendkívüli barátságot Kínával, és üdvözli az onnan érkező beruházásokat.

A China Daily idézte cikkében Hszi Csin-pinget is, aki szerint

Kínának és Magyarországnak együtt kell működnie az Egy övezet, egy út kezdeményezés keretén belül - kiemelte az ide tartozó magyar-szerb vasút-modernizációt -, és törekedni kell a minél konkrétabb eredmények elérésére.

Az kínai elnök jelezte, idén ünneplik a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját, és

Kína várakozással tekint az együttműködésre Magyarországgal, hogy a kétoldalú, átfogó stratégiai partnerség új szintre kerüljön.

Mindkét országnak fontos a pragmatikus együttműködés megerősítése, hogy a feleknek egyaránt előnyös eredményeket érjenek el - tette hozzá a kínai elnök a lap beszámolója szerint.

A magyar miniszterelnök Második nap Pekingben címmel egy újabb videót tett közzé Facebook-oldalán.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?