KÜLFÖLD

Öngyilkosságot követett el egy applikációban felhalmozott adósság miatt egy főiskolás

A karantén alatt kezdett tőzsdézni az amerikai főiskolás.
  • Szerző: Ripost

Öngyilkosságot követett el egy 20 éves amerikai egyetemista, miután hatalmas adósságot halmozott fel egy részvénykereső applikációval. A szörnyű tragédia után, azonban kiderült, hogy az egész egy hatalmas félreértés miatt történhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Illinois-ban élő Alexander E. Kearns 16 ezer dollárt fektetett be a Robinhood applikáción keresztül. Családja bevallása szerint a fiatal kedvtelésből kezdett befektetésekbe, hogy izgalmasabbá tegye a mindennapjait a karantén idején.

Ám egyik alkalommal a telefonján egy 730 165 dolláros negatív érték jelent meg, a tetemes mértékű adósság láttán pedig végzetes döntésre szánta el magát. Szüleinek egy búcsúlevelet hagyott, majd pénteken a szomszédos városban egy áruszállító tehervonat alá vetette magát – írja a Daily Mail.

A fiatal levelében arról számolt be, hogy igazából azt sem tudta, mit csinál a Robinhood alkalmazáson keresztül. De arról is beszámolt, egyáltalán nem érti, hogy egy kereset nélküli 20 éves fiatal, hogyan tehetett szert majdnem egymillió dollárnyi tőketartozásra.

A cég megdöbbenve értesült a történtekről és részvétüket nyilvánították a család számára.

Noha Kearns kereskedelmi részleteit nem tették közzé, okkal feltételezhető, hogy a negatív számlaegyenleg csupán átmeneti volt és valójában egyáltalán nem volt ekkora tartozása. Valószínűleg csak addig jelent meg az adósság a fiatal számláján még a két kereskedelmi fél elszámolt egymás között.

A Robinhood a koronavírus-krízis alatt 3 millió új felhasználót szerzett, többnyire olyan fiatalokat, akik soha nem foglalkoztak korábban a tőzsdével.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?