KÜLFÖLD

„Olyan volt, mint egy videójáték” – mondta a repülőgépkatasztrófa túlélője, aki lángoló barátját is próbálta eloltani

Az ukrán Vjacseszlav Zolocsevszkij úgy érezte magát, miután lezuhant a repülőjük, mintha egy számítógépes játékban lenne. Ő kiugrott, és mikor földet ért, látta, hogy mindent lángok borítanak, egyik barátját is, akit megpróbált eloltani.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas tragédia történt Ukrajnában: Harkiv közelében lezuhant egy katonai repülőgép, aminek felrobbant a hajtóműve – írja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A katasztrófában 26-an vesztették életüket, 7 -en a személyzet közül, és 19 kadét, akik kiképzésen voltak. Egyedül Vjacseszlav Zolocsevszkij kadét élte túl, ő ki tudott ugrani még a robbanás előtt a gépből.

„Mikor talpra álltam, láttam, hogy az egyik barátom nem messze tőlem, szintén lángba borult. Az egész olyan volt, mintha egy videójátékban lettem volna. Azonnal odarohantam, és megpróbáltam őt eloltani” – mesélte a férfi feletteseinek.

Az egyetlen túlélő kadét, aki még barátjáért is küzdött Fotó: Facebook/Ukrán kormány hivatalos oldala

A férfit végül sikerült is eloltania, szintén kórházba szállították, de ott meghalt.

Az ukrán elnök, Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij így nyilatkozott a történtekről:

„Tegnap egy szörnyű tragédia következtében Ukrajna elvesztette 26 méltó fiát. Ragaszkodom ahhoz, hogy ennek a repülőgép-balesetnek az okait azonnal tisztázzák, és hogy a vizsgálat objektív és pártatlan legyen.”

 

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?