KÜLFÖLD

Oltott mésszel támadtak a migránsok a határőrökre! Videó

Mintegy 300 migráns rohamozta meg a Marokkó és a spanyol exklávé között húzódó hatméteres kerítést. A bevándorlók ollóval felfegyverkezve támadtak a rendőrökre, a helyiek azt mondják, egyre brutálisabbak a támadások.
címkék:
  • Szerző: WM

A helyi rendőrség megpróbálta feltartóztatni a tömeget, sikertelenül. Hét rendőrt megsebesítettek az illegális bevándorlók, egyikük kórházi ellátásra szorult.

A támadás brutalitásáról sok mindent elárul az, hogy a migránsok égetett mésszel rohamozták az egyenruhásokat, ami a bőrhöz érve égési sérüléseket is okozhat.

A 300 migránsból végül 115-en jutottak át a spanyol oldalra, de a többiek feltehetően néhány nap múlva ismételten megpróbálkoznak majd egy újabb rohammal.

Az El Pais nevű spanyol lap egy rendőrt idézve arról ír, hogy a migránsok ollóval vágták szét több helyen is a kerítést, majd fegyverként is használták a vágószerszámokat. Azt mondta, hogy ezek az emberek a Szaharától délre fekvő országokból érkeznek. Azért tettek meg több száz kilométert, hogy mindenáron Európába juthassanak, ahol menedékjogot akarnak kérni – írja a Welt.

Úgy gondolják, hogy ebben senki nem állíthatja meg őket, még a rendőrök sem. Ha kell, akkor erőszakkal és agresszióval próbálnak meg átjutni a rendőrsorfalon.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?