KÜLFÖLD

Bevezethetik az általános oltási kötelezettséget – sok minden eldőlhet a következő napokban Németországban

További korlátozásokat terveznek Németországban a koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezésére, és akár az általános oltási kötelezettséget is bevezethetik – közölte kedden az ügyvezető szövetségi kormány szóvivője.
  • Szerző: Ripost

Steffen Seibert közleménye szerint az ügyvezető kormány, a várhatóan december elején megalakuló új kormány és a járványügyi védekezés gyakorlati ügyeiben illetékes tartományi kormányok vezetőinek keddi informális egyeztetésén egyetértettek abban, hogy a világjárvány negyedik hulláma „rendkívül súlyos, egyes térségekben drámai helyzetet teremtett az egészségügyi rendszerben”, és ez határozott fellépést követel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Omikron-variáns 01

Fotó: Pixabay.com

Közös meggyőződés, hogy további intézkedések szükségesek az újonnan regisztrált fertőződések napi számának, és a kórházakra nehezedő nyomás mielőbbi csökkentéséhez. Ezért a szövetségi kormány és a tartományi kormányok megvizsgálnak egy sor javaslatot, és december 9. helyett már csütörtökön, december 2-án megtartják következő hivatalos tanácskozásukat – áll az MTI-n.

A vizsgált javaslatok közé tartozik a fertőzésveszéllyel járó érintkezések, találkozások számának jelentős csökkentése, különösen az új típusú koronavírus okozta betegség ellen nem beoltott emberek esetében, és a magánrendezvényeken is. Vizsgálják az úgynevezett 2G-szabály kiterjesztését is a kiskereskedelmi szektorra – áll a közleményében.

A szóvivő hozzátette: további feladat, hogy az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozókra vonatkozó oltási kötelezettségről szóló döntés mellett előkészítsék „az általános oltási kötelezettségről szóló mihamarabbi döntést” is.
A korlátozások és az oltási kötelezettség mellett a másik fő terület az oltási kampány, amelyben el kell érni, hogy az eddigi 122,5 millió adag oltás után karácsonyig beadhassanak további 30 millió adagot – fejtette ki Steffen Seibert.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?