KÜLFÖLD

Odacsapott a Wizz Air a füstölgő utasoknak

Két, Magyarországra tartó utast is feketelistára tett a légitársaság, akikre ráadásul fejenként 3000 eurós, mintegy 940 ezer forintos büntetést is kiszabtak. A megbírságoltak a szenvedélyük miatt bûnhődhetnek. Tanulságos történet.
  • Szerző: Ripost

Egy életre megtanulta az a két, Budapestre tartó utas, hogy csak kijelölt helyen gyújtsanak rá, akiket múlt pénteken büntettek meg az izraeli Ben Gurion reptéren. A bagósok úgy döntöttek, miután leszálltak az utasokat a repülőhöz szállító buszról, hogy az indulásig még belefér egy cigi, s rágyújtottak a gép mellett. A pilóta, látva az esetet, rájuk ripakodott, mondván: az adott területen nemcsak tilos, de kifejezetten veszélyes is a dohányzás.

A kirohanás érthető volt hiszen a repülőgépek közelében tűzveszélyes benzinrészecskék lehetnek a levegőben, s könnyen katasztrófával végződhetett volna a cigizés.

A két utasra fejenként 3000 euró, vagyis mintegy 940 ezer forintos bírságot szabtak ki, a légitársaság pedig feketelistára tette a bagósokat, vagyis nem repülhetnek a Wizz Airrel.

Csak a reptéri hatóságok közbenjárására szállhattak fel végül az eset miatt 45 perces késéssel induló gépre, ugyanakkor a visszafelé szóló jegyüket már bevonták – számolt be az esetről az Iszrael Hajomra hivatkozva az izraelinfo.com internetes portál.

Könnyen lehet, hogy a történtek után az érintetteknek örökre elmegy a kedve a dohányzástól.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?