KÜLFÖLD

Obamáék maradnak

Észszerûbbnek tûnt, ha albérlet helyett saját otthonba költöznek: hatalmas villát vett az Obama-család.
  • Szerző: KF

Bár az előző amerikai elnöknek van egy hatalmas háza Chicagóban is, leköszönése után az Obama-család úgy döntött, még Washingtonban maradnak – ezért ki is béreltek egy „aprócska”, nyolc hálószobás kis házikót a főváros elitnegyedében, Kaloramában. Mostanra azonban nyilvánvalóvá vált, hogy Obamáék nemcsak pár hónapot, hanem még éveket maradnak Washingtonban, ezért inkább megvásárolták a házat.

A 9 fürdőszobás villát még 2014-ben vette a Clinton-elnökség egyik sajtótitkára, Joe Lockhart, most pedig potom 8,1 millió dollár (2,2 milliárd forint) fejében vált meg a 760 négyzetméteres háztól. Obamáék a tervek szerint még legalább két és fél évig maradnak itt, míg a kisebbik lány, Sasha befejezi középiskolai tanulmányait. Az idősebbik Obama-lány, Malia az ősszel kezd a Harvardon tanulni.

Több politikai szereplő is megijedt Obamáék hosszabb maradásától: azt sejtik, az egykori elnöknek, aki még mindig nagyon népszerű, komolyabb tervei is vannak a demokratákkal. Obama korábban maga is elismerte, hogy szeretne segédkezni egy új, ütőképes demokrata politikusnemzedék kinevelésében. Ezt pedig tűzközelben a legegyszerűbb végrehajtani!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?