KÜLFÖLD

Új szabályt terveznek: még az aperitifet is megelőzi a gyorsteszt az étteremben

Azért, hogy biztonsággal működjenek az éttermek, de ne zárják ki azokat sem, akik nem kaptak oltást, felmerült a vendégek tesztelésének lehetősége.
  • Szerző: Ripost

Biztonságos nyitás gyorsteszt segítségével – ezt találták ki a román vendéglátóipari szövetségek. Szerintük a vendégek tesztelése a biztonságos újranyitás kulcsa, vagyis mielőtt valaki beülne enni, letesztelik – amennyiben nem kapott még oltást. A kormányfővel kedden egyeztettek erről a szálloda-, étterem- és kávéház-működtetők a Transindex portál szerint.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Erről a lehetőségről a minisztériumközi tanács dönt, a többi újranyitással kapcsolatos javaslat mellett. Akárcsak Magyarországon, Romániában is zárva vannak most az éttermek, június elsejére helyezték kilátásba a nyitást.

nyitás gyorsteszt

Romániában vad ötletet találtak ki a nyitáshoz (Fotó: Pixabay.com)

Dragos Petrescu, a munkáltatók szövetségének képviselője kiemelte: a nyitás kapcsán javasolt gyorsteszt árát nem terhelnék rá a vendégekre, azt saját költségen végeztetnék el a vendéglátóhelyek. Úgy gondolja, nem kell majd sok embert tesztelni, mert rengetegen megkapják addig a védőoltást, valamint sokan igazolni tudják majd, hogy átestek a betegségen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?