KÜLFÖLD

Nyaki fájdalommal kezdődött, az életéért küzdött a kisgyermekes édesapa

A férfi nyaki fájdalma mellett feldolgozhatatlan fájdalmat jelentett, hogy nem játszhat kislányával.
  • Szerző: Ripost

A 35 éves Karl Johnston elmondta, hogy tinédzserkora óta szenved az 1. típusú Chiari-rendellenesség tüneteitől, de nyolc év kellett ahhoz, hogy orvosai higgyenek neki és diagnosztizálják ritka állapotát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az édesapának a legrosszabb tünete az intenzív nyaki fájdalma volt, de gyakran előfordult, hogy elájult, fáradtnak érezte magát és a karja is sokszor zsibbadt. Johnston saját bevallása szerint megkönnyebbülést érzett, amikor végre választ kapott panaszaira – írja a Daily Star.

„Néhanapján olyan erős fájdalmat éreztem, hogy kiszállni sem tudtam az ágyból. A legrosszabb az volt, hogy a kislányomat nem tudtam a vállamra emelni. Pokoli érzés, amikor a gyerekem játszani akar, de én képtelen vagyok” – kezdte szívszorító vallomását az édesapa.

Az 1. típusú Chiari-rendellenességet általában felnőtteknél diagnosztizálják, de úgy gondolják az orvosok, hogy már születéstől fennálló állapot. Nagyjából ezer szülésre jut egy beteg csecsemő. Az Arnold-Chiari szindróma olyan veleszületett rendellenesség, amelynél a kisagy egyes részei a gerincvelő koponyából való kilépése helyén betüremkednek az öreglyukba, ezáltal pedig elzárják vagy korlátozzák az agyvíz áramlásának útját.

„Olyan érzés volt, mintha sok ember nem vett volna komolyan” – emlékezett vissza Johnston, akit egy jótékonysági szervezetnek köszönhetően már kezelésbe vettek az orvosok és a gyógyulás útjára léphetett.

És ezeket olvastad már?