KÜLFÖLD

No-go zóna: Rettegnek a migránstámadásoktól a francia postások

A Chronopost nevû francia postaszolgáltató úgy döntött, hogy azonnali hatállyal beszünteti a Párizs mellett található Seine-Saint-Denisben a postai kézbestést. Mint közölték, a futárjaik túl nagy veszélyben vannak a növekvő migránserőszak miatt.
  • Szerző: WM

Seine-Saint-Denisben, Párizs egyik elővárosában a Chronopost mindeddig csak néhány olyan utcát tartott számon az említett környéken, amit el kellett kerülniük a postahivatal kézbesítőinek. Mostantól azonban egy egész kerületet no go-zónának nyilvánítottak, ami azt jelenti, hogy az ott élő embereknek maguknak kell elmenniük a postára felvenni a csomagjaikat, leveleiket.

A cég meggyőző tényekkel támasztja alá a döntését. Mint közleményükben tudatták:

Csak az idei évben  51 alkalmazottjuk lett a no-go-zónában csomagkiszállítások alkalmával migránsok által elkövetett erőszak áldozata.

Fontosnak tartotta megjegyezni a cég, hogy nem csak Seine-Saint-Denis-ben, hanem egész Franciaországban megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma. Országosan az elmúlt két évben 60 százalékkal több erőszakos bűncselekményt regisztráltak a hatóságok.

Az érintett régió kommunista párti polgármestere, Laurent Russie úgy fogalmazott:

Abnormálisnak tartom, hogy a város egyes részeire nem hajlandó kézbesíteni a posta, annak ellenére sem, hogy ez közszolgáltatás. A közszolgáltatás megszűnése további bizonytalansághoz vezethet.

Mint arról több francia lap is beszámol, nem csak a postai alkalmazottak vannak a főként migránsok lakta környéken veszélyben. Ez év júliusában, a Donald Trump amerikai elnök látogatása ellen tüntető fiatalok felgyújtottak 900 autót és még a készenléti rendőrökre is rátámadtak. Seine-Saint-Denis egyébként is szorosan kötődik a szélsőséges iszlámhoz és az iszlamista terrorizmushoz. Még maga a francia elnök, Emmanuel Macron is elismerte, hogy sok párizsi előváros az iszlamisták menedékévé vált.

A Francia Köztársaság feladta a harcot – nyilatkozta Macron. Túl sok városunkban és kerületünkben vannak olyan vallási vezetők, akik tele vannak gyűlölettel, és egész egyszerűen nem hajlandóak elismerni a törvényeinket – tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?