KÜLFÖLD

Nemi erőszakkal is megfenyegették Matteo Salvini párttársát, mert ellenzi egy mecset felépítését

Silvia Sardone több száz gyűlöletkeltő üzenetet kapott muszlim férfiaktól az elmúlt 24 órában.

Nemi erőszakkal, felgyújtással, főbelövéssel és családja kiirtásával is fenyegették muszlim férfiak a Matteo Salvini vezette Liga egyik EP-képviselőjét, Silvia Sardonét.

A 37 éves politikus azután kapta a gyomorforgató üzeneteket a közösségi oldalán, hogy hétfőn felszólalt egy Milánó külvárosában tervezett mecset építése ellen – íjra az il Giornale konzervatív olasz hírportál.

A jobboldali politikus az Instagram-oldalán tette közzé a legdurvább fenyegető üzeneteket, melyeket az elmúlt 24 órában kapott.

„Éjszaka betörünk a házadba és megerőszakolunk” – olvasható az egyik levélben. „Az életed mostantól veszélyben van, jobb ha elrejted a gyerekeidet előlem” – fogalmazott egy ramzes_qp nevű felhasználó az Instagramon. De akadt olyan bátor férfi is, aki az iszlám nevében elvágná a politikus torkát, a holtestét pedig meggyalázná.

„NEM ADOM FEL, FOLYTATOM A CSATÁMAT! Ez csak néhány azok közül a gyűlöletkeltő üzenetek közül, melyeket az elmúlt órákban kaptam. Van közöttük olyan, amiben a gyerekeimet is megfenyegették. Ezek a megjegyzések és üzenetek a milánói mecset megépítése elleni tiltakozásomhoz kapcsolódnak. De nem fogok megállni miattuk, folytatom a csatámat. (...) FÉLELEM NÉLKÜL ELŐRE!” – fogalmazott a közösségi oldalán Silvia Sardone, a Liga EP-képviselője.

A politikus elmondása szerint a legtöbb üzenetet észak-afrikai muszlim férfiak írták neki, de a feladók között szép számmal akadt Olaszországban tartózkodó bevándorló is – legalábbis a profiljukra feltöltött képek erre engednek következtetni.

A Liga elnöke, Matteo Salvini a Facebook-oldalán a támogatásáról biztosította párttársát, akit arra kért: folytassa küzdelmét a mecset felépítése ellen. A bevándorlásellenes politikus emellett kihangsúlyozta, hogy a párt ügyvédei megtették a szükséges jogi lépéseket a fenyegető üzenetek miatt.

És ezeket olvastad már?