KÜLFÖLD

Németország: egy afgán migráns halálra késelte a feleségét, majd nemes egyszerűséggel elhagyta Európát

A helyi lapok a német rendőrség történetének egyik legnagyobb baklövéseként jellemezték az esetet.

Egy korábban Münchenben élő afgán migráns valamikor 2 héttel ezelőtt halálra késelte a feleségét, akinek a holtestét a szociális bérlakásukban rejtette el. Ezt követően összeszedte a holmiját, átutazott Olaszországba, végül pedig elhagyta az Európai Uniót Észak-Afrika irányába – számol be a krimibe illő történetről a Kronen Zeintung.

A migráns feleségének eltűnését a családtagjai jelentették a rendőrségen múlt hét kedden. A nyomozók négy különböző időpontban tartottak házkutatást a nő lakásán, de a holtestét csak az utolsó alkalommal, csütörtökön találták meg. Egy ágy alatt volt elrejtve.

A nyomozati hatóság belső vizsgálatot rendelt el az eset teljes felderítése érdekében. A müncheni rendőrség szóvivője szűkszavúan annyit mondott az esettel kapcsolatban, hogy a valóság nem olyan, mint egy bűnügyi sorozat, ahol minden azonnal sikerül.

„Természetesen kiterjedt keresési intézkedéseket rendeltünk el az eltűnt nő felkutatására. A lakását többször is átvizsgáltuk, de ott semmilyen rendellenességet nem találtunk. Egyáltalán nem volt nyilvánvaló, hogy ott verekedés vagy dulakodás történt.” - tette hozzá a szóvivő. (Az elmondottakból egyébként arra a köveztetésre jutott több német hírportál is, hogy álmában ölte meg a kedvesét a migráns.)

A történet legabszurdabb része, hogy a rendőrség bénázásának köszönhetően a tettes el tudott menekülni Németországból. Rendőrségi forrásokra hivatkozva a Kronen Zeitung arról számolt be, hogy a migráns tömegközlekedéssel(!) először Olaszországba utazott, majd hajóval elhagyta Európát Észak-Afrika irányába. Vélhetően épp Afganisztánba tart hazafele.

Az elkövetőt egyébként a múltban többször vették már őrizetbe családon belüli erőszak vadjával. Valódi büntetést azonban egyetlen alkalommal sem kapott. Azt nem tudni, hogy legalább nemzetközi elfogadóparancsot kiadtak-e már a hatóságok....

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?