KÜLFÖLD

Német miniszter: vészhelyzetben a koronavírusos orvosoknak is dolgozniuk kell

Jens Spahn német egészségügyi miniszter megdöbbentő kijelentést tett: ha a német egészségügyi kapacitás eléri a határát, akkor minden szabályt fel kell rúgni, és még az igazoltan koronavírusos orvosoknak is dolgozniuk kell.
  • Szerző: WM

Jens Spahn szerint az lenne a legszerencsésebb, ha egy koronavírusos kórházi dolgozó karanténba tudna maradni a vele érintkezőkkel együtt. A miniszter azonban úgy látja, hogy eljöhet a pillanat, amikor kevésnek bizonyulhat az egészségügyben dolgozók száma, ekkor pedig minden eddigi szabályt félre kell tenni.

A tárcavezető ezzel arra utalt, hogy nem zárható ki, hogy hamarosan a koronavírus-fertőzött ápolóknak és orvosoknak is dolgozniuk kell. Nagy kérdés, hogy mit fognak ehhez szólni a doktorok és a szakápolók, mivel már így is hónapok óta arra panaszkodnak közülük sokan, hogy nem bírják a megfeszített munkatempót.

Spahn megígérte, hogy február elsejével 20 ezerrel több nővér lesz az egészségügyben egy egy hónapig tartó gyorstalpalónak köszönhetően. A politikus összehasonlításképpen úgy fogalmazott:

Ez a járvány nem olyan, mint egy sprintfutás, hanem olyan, mint egy maraton. Mindenképpen hosszútávú megoldásokban kell gondolkodnunk.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?