KÜLFÖLD

Nem tekintik terrorcselekménynek a londoni késelést

Mint a Ripost korábban már beszámolt róla, késelés volt csütörtökön egy londoni mecsetben. Most kiderült, hogy a támadásban a mecset müezzinje sérült meg.
  • Szerző: Ripost

A Scotland Yard első beszámolójában azt közölte, hogy gyilkossági kísérletként kezeli az incidenst.
A londoni rendőrség csütörtök esti újabb közleményében leszögezte, hogy nem tekinti terrorcselekménynek a támadást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Illusztráció


A késelésben, amely az észak-londoni Regent's Park közelében, a London Central Mosque nevű hatalmas mecsetben történt, a Scotland Yard beszámolója szerint egy 70-es éveiben járó férfi sérült meg. A helyszíni ellátás után kórházba szállították, állapota nem életveszélyes.
A mecset csütörtök esti tájékoztatásában közölte, hogy a késes támadás a hívőket imára szólító müezzint érte a délutáni ima kezdetén.

A mecsetet fenntartó iszlám kulturális intézmény is megerősítette, hogy a müezzin – bár súlyosan megsérült – nincs életveszélyes állapotban.

A közlemény szerint a támadót a mecsetben imádkozók fogták le a rendőrök érkezéséig.

A rendőrök a helyszínen, a mecset belterületén őrizetbe vettek a férfit gyilkossági kísérlet gyanújával. A Scotland Yard csütörtök esti tájékoztatása szerint a gyanúsított 29 éves, és a mecsetet rendszeresen látogatta.
A férfi fehér bőrű, kapucnis piros pulóvert és farmernadrágot viselt és mezítláb volt.

Boris Johnson brit miniszterelnök csütörtök esti Twitter-bejegyzésében mélységes szomorúságának adott hangot a londoni mecsetben történt késelés miatt és együttérzésről biztosította a sérültet.

És ezeket olvastad már?