KÜLFÖLD

Nem pofátlan ez egy kicsit? Már 2 millióért árulják a tisztítószereket

A koronavírus-pánikot kihasználva akarnak nyerészkedni egyesek.
  • Szerző: Ripost

Az emberek a koronavírus-járvány miatt egyre elkeseredettebben próbálják beszerezni a fertőtlenítőket, a maszkokat és persze a vécépapírt. Vannak akik ezt a pánikot kihasználva akarnak nyerészkedni kicsit, és úgy látszik egész nagy sikerrel.

Az eBay-en bukkant rá a Mirror azokra a hirdetésekre, amelyek nem kevesebb, mint több ezer fontért árulnak egyszerű, rendes esetben filléres tisztítószereket. A legdurvább licit egy Dettol fertőtlenítő kapcsán folyt, ott a végső ár 5600 font körül (2,2 millió forint) ért véget. A 750 milliliteres flakonra összesen 11 licit érkezett.

Forrás: eBay

A lap megemlít egy másik hirdetést is, ahol egy hasonló tisztítószert több mint 2 ezer fontért, vagyis majdnem 800 ezer forintért vittek el, arra a fertőtlenítőre 19 licit érkezett.

Akárhogy is, az üggyel kapcsolatban a lap megkérdezte az eBay-t is. Az online piactér szóvivője elmondta, hogy ezentúl fokozottan figyelni fogják azokat a visszajelzéseket, amelyeket a vásárlók küldenek a túlárazott termékekkel kapcsolatban. Továbbá mindenkit arra bátorít, hogy jelezzék feléjük, ha egy termék szerintük brutálisan túl van árazva.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?