KÜLFÖLD

"Nem látunk szívesen, ez egy kurd utca" - no-go zóna a brit városban

A lakosok menekülnek, de lassan a rendőrök sem mernek belépni Nottingham egyik utcájába, amely a brit Kurdisztánná válik a bûnbandák elképzelése szerint.
  • Szerző: KF

A Hyson Green kerületben található Mini Market a kurd gang központja, innen irányítják az ember-, drog- és cigarettacsempészetet. Működésük zavartalansága érdekében a rendőröket is rendszeresen megpróbálják lefizetni, az utóbbi időkben azonban megsokszorozódtak a razziát – de a banda még mindig működik.

 

Eddig a rendőrség 34640 font értékben foglalt le cigarettát, de találtak már egy rabszolgaként tartott migránst az egyik pincében – ő csomagolta újra a dohánytermékeket. Az üzlet raktárában pedig álfalakat húztak fel, hogy azok mögé rejtsék a csempészcigit.

A nyomozás alapján a kurd bűnözők 5 ezer font kenőpénzt is felajánlottak a rendőröknek azért, hogy hunyjanak szemet illegális tevékenységeik felett. Ha mégis megjelent egy-egy rendőr az utcában, ellenséges magatartásukkal próbálták megfutamítani.

„Nem látunk itt szívesen, ez egy kurd utca!”

– kiabálták a rendőröknek a kurd migránsok, akik uralmuk alá hajtották a brit város egyik kerületét.

A bíróság a legutóbbi razziák után három hónapra felfüggesztette a Mini Market működését, és egy-két csempészre is börtönbüntetés vár, azonban a vezetőket még mindig nem sikerült elfogni. Annak ellenére, hogy a bíróság szerint a városban nincsen olyan, hogy „kurd utca”, a lakosok egyetértenek abban, hogy az üzlet környéke no-go zónává vált.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?