KÜLFÖLD

Nem hajlandó nőkkel dolgozni egy muszlim orvos

A németországi Minden település kórházában két munkatárs is arra panaszkodik, hogy az egyik Közel-Keletről érkezett muszlim orvos nem akar nőkkel együtt dolgozni.
címkék:
  • Szerző: WM

Nemi megkülönböztetéssel vádolja két munkatárs a mindeni klinika vezetőségét. A nevük elhallgatását kérő szakápolók azt állítják, hogy egy pár éve a kórházba felvett muszlim orvos nem hajlandó nőkkel együtt dolgozni a műtőben. Az egyikük így mesélt az egyik helyi lapnak a történtekről:

Többször is át kellett élnem azt a megaláztatást, hogy engem és más női asszisztenseket is kidobatott a műtőből, mert azt mondta, hogy csak férfiakkal akar együtt dolgozni...

A szakápolók azért kértek anonimitást, mert attól félnek, hogy a munkahelyükön büntetés várna rájuk a nyilatkozatuk miatt. 

A Közel-Keletről érkezett orvos viselkedése diszkriminatív, és nem is értjük, hogy a vezetőség miért asszisztál ehhez. Van, hogy az bevándorló orvos kívánsága szerint állítják össze a havi beosztást.

- mesélte a másik panaszos. Az ügyről beszámoló helyi lap megkereste a klinika vezetőségét is, de tagadták az elhangzottakat. Szerintük az intézményben nincs ilyen probléma, és kikérik maguknak, hogy az alkalmazottak beosztásánál figyelembe vennék a munkatársak nemét. 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?